New Haven MC tarina

Tarinamme alkaa jo vuosien takaa. Vuonna 2001 kaverit kaljapullonkorkuisesta päättivät lähteä rakentamaan kavereiden kesken tilaa missä miehinen testosteroni virtaisi ja jokainen pääsisi pakoon sitä masentavaa työympäristöään, nalkuttavaa eukkoaan ja olla samankaltaisten karkulaisten seurassa. Tuolloin tuo ei-motoristi-kerho sai nimen Haven — turvapaikka. Sen piti toimia korttipelien, dartsin heiton, oluen ryystämisen ja muun paheksuttavan, mutta miehisen toiminnan kehtona. Paikkana jossa sikaarin tupruttelusta ja viskin juonnista sai korkeintaan hyväksyviä murahduksia.

Kuten aina – elämä menee eteenpäin ja maailma muuttuu. Näin kävi tämänkin toiminnan kanssa. Osa jengistä, joka oli kasvanut kahdeksaan kaveriin, muutti toisiin kaupunkeihin tai sitten hävisivät sen taisteluista kauheimman, jonka osalta eukko sai tahtonsa läpi ja kavereiden piti jäädä. Pari vuotta hurahti ohi ja Haven ajatuksena ja unelmana vapaudesta kuopattiin.

Hyvillä ideoilla on kuitenkin tapana nousta esiin aina uudelleen ja uudelleen. Samojen kaljapullonkorkuisesta kavereita olleiden ystävysten törmätessä vuosien jälkeen – nyt kaljapullot kourassa – päätettiin pyhien ohraisten jumalien läsnäollessa herätellä Haven henkiin. Näin kävikin. Vuonna 2009 NewHaven sai alkunsa. Sen piti olla rakennettu vanhojen ystävysten sopimien periaatteiden pohjalle, Haven -kerhon raunioille. Kuinka ollakaan vuodet olivat pitäneet myös kaverusten kiinnostuksen motoristitoimintaan salassa ja nyt kerhotoiminnan taas virittäytyessä käyntiin myös moottoripyörät tulivat tapaamisten myötä tutuiksi. Joillakin se pisti rattaat niin lujaa pyörimään, että ensimmäinen pyörä hankittiin — toisilla taas pyörä vaihdettiin. Custom pyörä oli kuitenkin se suvereeni valinta.

Nykyään kerhomme jäseniltä vaaditaan maantiekelpoinen amerikkalaisvalmisteinen moottoripyörä (vähintään 750 cc.). Harley-Davidson taitaa kuitenkin olla se preferoitu pyörä.

logo2Symboli: Riisuttu maski. Otettu mukaan symboloimaan tasavertaisuutta jo Havenin alkuajoista. Symboli on pysynyt mukana kuvastamassa sitä rehellistä asennetta joka on vallinnut kerhossa sen syntyhetkestä eteenpäin.

New Havenin alkuperäinen idea oli toimia paikkana missä “veljet” voivat kaikki toimia oman alkukantaisen luontonsa mukaisesti; esittämättä, koreilematta tai olematta mitään sen enempää tai vähempää kuin mitä ovat. Ajatuksena tasavertaisuus omiensa joukossa oli kantava voima jo Havenia aivoitellessa. Tuota ei haluttu mitenkään muuttaa. Lähtökohtaisesti jokainen pitää jollain tavalla naamaria yllään. Työ-minä, parisuhde-minä ja vaikka kaveri-minä. Maski kuvastaa naamaria pöydällä, joka riisutaan kerhon jäsenten kesken. Kukaan ei pidä naamaria kerhon sisällä. Kaikilla on lupa ja vaatimus olla oma itsensä mitään lisäämättä tai poistamatta.